shangbiao

Sejarah sarung tangan médis

1. Sejarah asal usul sarung tangan

Dina taun 1889, sapasang sarung tangan sekali pakai dilahirkeun di klinik Dr. William Stewart Halstead.

Dina prosés operasi, sarung tangan anu tiasa dianggo henteu ngan ukur mastikeun kalenturan leungeun dokter, tapi ogé ningkatkeun kaséhatan kaséhatan kabersihan lingkungan médis. Sarung tangan anu tiasa dianggo dina ahli bedah di grup ieu kasohor pisan.

Dina sidang klinis jangka panjang, sarung tangan anu tiasa dianggo ogé dipendakan ngagaduhan fungsi ngasingkeun panyakit anu ditanggung ku getih, sareng Administrasi Kaséhatan sareng Kasalametan Pendamelan kalebet perlengkapan pelindung diri nalika wabah AIDS kajantenan di 1992.

History of the medical disposable gloves (1)

2. Stérilisasi

Sarung tangan anu tiasa dianggo dina industri médis, sterilisasi sarung médis ogé ketat pisan, téhnik sterilisasi umum nyaéta dua di handap ieu:

1) Ésterilisasi oksida péstilisasi - panggunaan sterilisasi médis téknologi sterilisasi étiléna oksida tiasa maéhan sadayana mikroorganisme, kalebet spora baktéri, tapi ogé pikeun mastikeun yén sarung tangan henteu tiasa dirusak;

2) Stérilisasi sinar-gamma - sterilisasi radiasi nyaéta panggunaan radiasi éléktromagnétik anu dihasilkeun ku gelombang éléktromagnétik pikeun maéhan kaseueuran zat dina mikroba. Mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngahambat atanapi maéhan mikroorganisme pikeun ngahontal tingkat luhur tujuan sterilisasi, saatos sinar-gam tina sarung tangan baktéri umumna rada kulawu.

3. Klasifikasi sarung tangan anu tiasa dianggo

Salaku bagian tina populasi alergi lateks alami, pabrik sarung tangan teras-terasan masihan rupa-rupa solusi, anu diturunkeun tina rupa-rupa sarung tangan anu tiasa dianggo.

Numutkeun kana matéri anu béda, sarung tangan anu tiasa dianggo tiasa dibagi kana: Sarung tangan Nitrile, sarung tangan Lateks, sarung tangan PVC, sarung tangan PE ... ... tina sudut pandang pasar, sarung tangan nitril laun janten mainstream.

History of the medical disposable gloves (2)

Tungtungna, ORIENTMED tiasa nyayogikeun sarung tangan anu béda, dumasar kana harga anu kalapa. Pikeun kasihatan, palayanan propésional urang bakal ngalakukeun anu hadé!


Waktos Post: Sep-29-2020